недеља, 10. јануар 2021.

Весић: Београд спремно дочекао први снег

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је зимска служба у Београду ноћас одрадила добар посао. Он је у укључењу у програм ТВ Пинк, након обиласка оперативног штаба Зимске службе, рекао да се у главном граду чисти 2.287 километара улица првог приориотета и 300 километара улица који припадају Републици, што значи више од 2.500 киломатара улица, пренео је Танјуг.

Весић је истакао да је зимска служба од синоћ у трећем степену приправности и да је на улицама 61 камион.

– Према проценама метеоролога, у Београду је пало три до шест центиметара снега, али запослени у зимској служби кажу да је пало пет до 15 центиметара – рекао је Весић.

Заменик градонечника је навео да је очишћен центар града и Нови Београд, а да се сада чисте Авала и виши делови града, што ће бити завршено у току дана.

– Бачено је око 500 тона соли, тако да је Београд први снег дочекао спремно – поручио је Весић.

С обзиром на то да се у наредних десетак дана очекују падавине, Весић је најавио да ће број камиона на улицама бити повећан за десетак.

– Око 320 тона соли је спаковано у џакове од по пет килограма и подељено свим општинама, тако да све стамбене заједнице могу бесплатно преузети со за одржавање улаза у зграде – истакао је Весић.