уторак, 19. јануар 2021.

Одржано Богојављенско пливање у Земуну

У организацији Градске општине Земун, СПЦ општине Земун и СВЕБОР Савеза Београда, по 24. пут организована је трка у пливању за носиоца титуле Богојављенског крста 2021. године, саопштено је из Општине Земун.

Три девојке и три младића пливали су за Часни крст који је у Дунав спустио дугогодишњи старешина пливача Славиша Ивановић. Традиционално пливање је одржано без присуства публике и уз поштовање свих мера које је донео Кризни штаб.

– Пливање смо организовали скромно, али достојанствено. Искрено верујем да ће Земун у наредној години опет бити центар светковања Богојављења у Србији и региону. Честитам храбрим девојкама и момцима на подвигу вере. Посебно смо поносни на то што у Земуну девојке пливају на Богојављање и побеђују. Момци који су пливали одавно већ имају статус ветерана ове манифестације, али данас су сви победници – рекао је председник општине Земун Гаврило Ковачевић, уз традиционални поздрав „Бог се јави”. 

Ања Вукајловић из Панчева, студент Криминалистичко-полицијског универзитета, била је најбржа у данашњој трци. Одликована је статуом Богојављенског пливача, витешким плаштом и медаљом СВЕБОР Савеза Београд са титулом носилац Богојављенског крста 2021. године.

Организациони одбор „Богојављење 2021 – Земун” Богојављенским крстом даровао је Криминалистичко-полицијски универзитет, Дом здравља „Земун”, Полицијску станицу „Земун” и Специјалну антитерористичку јединицу.