петак, 2. април 2021.

Горан Весић: Три школе у Гроцкој у последњих неколико година, улагања се настављају

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас обновљену свечану салу у Основној школи „Мића Стојковић” у насељу Умчари, у општини Гроцка. Догађају су присуствовали државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник општине Гроцка Драган Пантелић, као и директор ове школе Владимир Бокић.

Весић је апострофирао чињеницу да је Гроцка у последњих неколико година добила три школе и да је то најбољи показатељ колико је образовање важно за Град Београд.

– Реч је о школама у насељима Лештане, Дражањ и Бегаљица. Осим тога, Општина улаже и у друге школске објекте на својој територији. Основна школа „Мића Стојковић” је уређена на прави начин и осим свечане сале добила је модерну зборницу и библиотеку, а Град је обезбедио 13 рачунара. Све то заиста изгледа као у било којој школи у центру града, што и јесте суштина наше политике да све грађанке и грађани Београда, без обзира на то где живе, као и сва деца имају исте услове за живот и образовање. Када то будемо успели, можемо да кажемо да смо остварили циљ – рекао је Весић.

Свако улагање у школство и вртиће представља улагање у будућност ове земље, оценио је заменик градоначелника.

– Улагањем у школство и вртиће истовремено се улаже и у боље образовање будућих генерација, као и њихову бољу припремљеност за живот, а на тај начин ће и нашој земљи бити боље. Срећан сам јер та улагања настављају држава, Град и општине. Суштина је да заједнички спроводимо исту политику и чинимо добро за децу. Ова школа је перфектно сређена. Остало је да се уреди двориште, које у овом тренутку не личи на школско двориште, али мислим да је то далеко мањи проблем. Ради се на изради пројекта, а обећавам да ће по окончању тог посла Град помоћи даљу реализацију пројекта како би ова школа у потпуности била репрезентативна – поручио је Весић.

Председник општине Гроцка Драган Пантелић је навео да је, поред здравља суграђана, образовање један од приоритета за Гроцку.

– Гроцка има седам приградских школа, а ове године је у ОШ „Мића Стојковић” уложено 2,6 милиона динара, док је од септембра у све приградске школе уложено око 36 милиона динара. Наставићемо да улажемо у санације и реконструкције школа како би деца имала што боље услове за образовање. Ове године ћемо такође наградити најбоље ученике из наше општине – рекао је он.

Директор ове школе Владимир Бокић је истакао да је поносан на све што је урађено за ученике и запослене.

– Захваљујем Општини Гроцка и Граду Београду који нам заиста излазе у сусрет када год је могуће – казао је Бокић.

Прецизирао је да школу похађа 472 ученика, а постоје и истурена одељења у Дражњу, Пударцима, Камендолу и Живковцу.