недеља, 2. мај 2021.

Радојичић: Поштујмо веру и придржавајмо се епидемиолшких мера

Порука Београђанима за ускршње празнике је да са лепим мислима и жељама, свако прво крене од себе, да са вером живимо поштујући људе око нас, али и да се придржавамо епидемиолошких мера јер ћемо тако победити свако зло, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић гостујући на ТВ Прва.

Када је реч о поштовању епидемиолошких мера у време ових празника, Радојичић је нагласио да га посебно брине окупљање у затвореном простору, а ту је питање и данашњих литургија и броја окупљених људи, те да је ту велики ризик за људе који нису вакцинисани. 

– И на отвореном простору треба бити опрезан и зато је и била препорука да се људи окупљају у оквиру породице како би се смањио ризик. Реално је било очекивати да ће доћи до неког степена опуштања, али мислим да је за то сувише рано. Зато свима саветујем да буду опрезни и даље. Апел је за вакцинацију поготово је упућен младим људима – рекао је градоначелник.

Он је истакао да је оптимиста, али и да рационално и разумно сагледава све околности, те да нема дилему да ћемо сигурно победити овај вирус. Истакао је захвалност грађанима Београда који су се одговорно понашали скоро годину и по дана. 

Говорећи о стању београдских излетишта после јучерашњих првомајских прослава, градоначелник је нагласио да радници комуналних служби раде и за празнике.

– На терену је 450 радника из „Градске чистоће”, 200 радника „Зеленила”, ту су и  радници других јавних и јавно комуналних предузећа, а захваљујући њиховом раду град током празника функционише редовно. По некој статистици сваки човек када оде на излетиште направи просечно скоро један килограм разног отпада. Зато сви заједно морамо водити рачуна о природи и подизати свест о њеном очувању – истакао је градоначелник додајући да грађани треба да воде рачуна без обзира на то што градске службе раде свој посао. 

Он се, када је реч о Ускрсу, присетио речи оца Тадеја „Какве су вам мисли такав вам је и живот” и додао да то треба да буде водиља за сваког човека, не само у овим празничним данима.