понедељак, 6. септембар 2021.

Почела подела таблета барајевским основцима

Наставља се дистрибуција таблет рачунара по градским општинама и подела основцима од трећег до шестог разреда основних школа на територији Београда. Градска општина Барајево је прва од градских општина у коју је Град дистрибуирао таблете за основце и лаптопове за учитеље и наставнике.

Данас је почела подела таблета барајевским ученицима од трећег до шестог разреда, као и лаптопова наставницима у свим основним школама и подручним одељењима на територији општине.

Почетку поделе у ОШ „Павле Поповић” у Вранићу присуствовали су председник општине Слободан Адамовић и помоћник председника Миломир Михаиловић, а у ОШ „Кнез Сима Марковић” чланови Општинског већа Ненад Савић и Јелена Јанковић.

Адамовић је том приликом истакао да му је драго што је део почетка нове дигиталне ере образовања и то не само као председнику општине већ и као родитељу, будићи да зна колико је важно растеретити буџет у септембру.

– Желим да захвалим Граду Београду што је издвојио средства и покренуо један овако значајан пројекат који свој деци пружа једнаке могућности за образовање. Сигуран сам да ће се инвестиције попут ове у будућности показати више него оправданим, јер једино улагања у будуће генерације могу дати озбиљне резултате на дугорочном плану и непогрешиво допринети општем друштвеном развоју једне земље. Желим вам пуно успеха и да у данима који су пред вама искористите своје капацитете на прави начин и будете понос како своје општине тако и Града Београда и читаве државе – рекао је Адамовић.

Таблете ће до 15. септембра добити 67.592 ученика од трећег до шестог разреда на територији града Београда. 

Tаблети су стигли у 11 школа Барајева и Савског венца, затим у седам школа на Старом граду и у осам раковичких школа, а данас ће у 18 школа на Чукарици, затим у Земуну у 20 школа, у среду су на реду Сурчин и Гроцка који укупно имају 13 школа, па у 13 школа на Звездари и седам на Врачару. За последњу недељу остали су Нови Београд и Сопот са 24 школе, а за 14. септембар Лазаревац и Обреновац са 20 школа. У Младеновцу и Вождовцу таблети ће се делити 15. септембра у 25 школа и 16. септембра у 17 школа на Палилули.