четвртак, 31. март 2022.

Весић: Расписан тендер за изградњу подземне гараже у Скерлићевој улици на Врачару

Град Београд је данас расписао тендер за изградњу подземне гараже у Скерлићевој улици на Врачару, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.
 
Он је подесетио да је пре три месеца расписан тендер за изградњу подземне гараже испод Спортског центра „Пинки” у Земуну.

–То се заиста није догодило веома дуго, с обзиром да је последња јавна гаража у Београду изграђена пре 18 година испод Пионирског парка – указао је Весић за Беоинфо.

Он је истакао да је јако важна изградња подземне гараже у Скерлићевој улици, јер се у близини налази Храм Светог Саве, Народна бибиотека, болнички комплекс, као и велики број стамбених зграда.
 
–Гаража ће бити на три новоа и имаће 348 паркинг места, укључујући и 20 места за паркирање особа са инвалидитетом на укупној површини од 11.660 метара квадратних – навео је Весић и подсетио да ће то бити прва јавна гаража на Врачару.

Он је за 9. маја најавио отварање тендера, после чега ће изабрани извођач извести пројектовање, а за почетак следеће године и почетак радова.
 
Весић је најавио изградњу подземних гаража испод Каленић пијаце и Београдског драмског позоришта.

–Изградња три подземне гараже на Врачару ће донети више од 1.000 паркинг места, што је за овај део престонице неопходно – указао је заменик градоначелника.

Председник Општине Врачар Милан Недељковић је истакао да је данас велики дан за тај део града, јер почиње реализација пројекта изградње подземне гараже у Скерлићевој улици.

–Изградњом ове три подземне гараже решићемо у великој мери проблем паркирања на Врачару. Највећи проблем Врачараца је место за децу у вртићима и паркирање. Изградили смо вртић у оквиру општине од 700 метара квадратних, као и вртић и јаслице у Шуматовачкој улици којима решавамо два велика проблема  – истакао је Недељковић.

Планирано је да гаража „Скерлићева” има два лифта и три сигурносна степеништа. Димензије лифтова биће прилагођене кретању особа са инвалидитетом.  Предвиђено је да гаража „Скерлићева” има све стандардне комуналне и противпожарне инсталације, као и да захваљујући савременом вентилационом систему животна околина као и оближњи споменици културе буду заштићени од  издувних гасова, истакли су из ЈП „Паркинг сервис”.