среда, 18. мај 2022.

Сузбијање крпеља и комараца

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине „Градске чистоће” ће сутра, уколико временске прилике дозволе, спровести мере контроле и смањења популације крпеља и сузбијање одраслих комараца на јавним површинама територије града Београда. 

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити од 10 до 14 часова и обухватиће јавне зелене површине Липовачке шуме, СП „Јајинци”, Миљаковачке шумe, Бањицe, Хајд паркa, Топчидерa, Кошутњакa, Пионирског градa, Филмског града, Нове Скојевске, парка Беле воде, Аде Циганлије, Аде Хује, Звездарске шуме, Миријевског венца, Новог Београда (Ушће са приобаљем, околним парковима и др), потеза приобаља: Блок 45 – Галовица, потеза Макиша (десна обала Саве), од Црвенке до Панчевачког моста, од Панчевачког моста до Малог раја, Бојчинске шуме, Спортског центра „Сурчин”, Степиног гаја, Авале (излетничке површине), Барајева, излетишта Трешња и  Очаге.

Акција сузбијања одраслих комараца спроводиће се уређајима са земље и воде у термину од 18.30 до 22.30 на Ади Међици. Користиће се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. 

Моле се суграђани да омогуће несметано спровођење третмана, као и пчелари да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана.