петак, 30. септембар 2022.

„Женска трка” у недељу на Ади Циганлији

Традиционална ДМ „Женска трка”, у организацији „Београдског маратона”, одржаће се у недељу, 2. октобра, са почетком у 10 часова на Ади Циганлији под слоганом „Ја то могу!”, саопштено је из овог предузећа,

Организатор најављује већи број пријављених учесница него прошле године, бројку од преко 1.500 жена које ће тог дана истрчати или прошетати круг око језера, дужине 7,7 километара. Из тог разлога нису искључене гужве у делу пешачке стазе целом дужином од 10 до 11 часова.

Старт трке је у 10 часова код Округлог купатила на Ади Циганлији. Све учеснице очекује богат забавни програм већ од 9 часова – заједничко загревање, зумба, наградна игра и бројне друге активности. 

Овај спортски догађај има за циљ промоцију значаја физичке активности, посебно трчања и ходања за здравље женске популације као примарне превенције, али и добро дружење, јачање женске солидарности путем подршке, мотивације и активизма.

Све учеснице ДМ „Женске трке” ће у учесничком пакету добити званичну мајицу трке, као и поклоне насловног спонзора ДМ дрогерије маркт, а након пређених 7,7 километара, на циљу их очекују медаље и освежење.

Дођите да заједно подржимо даме које ће поносно рећи „Ја то могу!” и поручити свима да је уз мало воље могуће победити сопствене животне рекорде, наводи се у саопштењу.