петак, 30. децембар 2022.

„Улица отвореног срца”

Већ пола века Туристичка организација Београда, под покровитељством Града Београда и у сарадњи са ГО Стари град, организује „Улицу отвореног срца”, манифестацију која је одавно постала препознатљиви бренд Београда, како по свом концепту и историјату тако и по хуманитарном карактеру који је одликује.

Како је саопштено из ТОБ-а, традиционално, као и сваке године, Београђани ће и овог 1. јануара прославити Нову годину са својим драгим гостима и пријатељима, уз песму, музику, уличне забављаче, жонглере, акробате, мађионичаре, позоришне уметнике и бројне атракције у Светогорској и делу Македонске улице.

Манифестација „Улица отвореног срца” настала је пре пола века у „Српској кафани”, када су глумци Атељеа 212 мењали улоге са келнерима и првог дана Нове године служили госте. Из овог несвакидашњег дружења настао је празник Београда који повезује културу и привреду, радост, чаролију и хуманост.

Од 1988. године званично је ушла у календар најзначајнијих манифестација Града Београда, коју посети више од 100.000 грађана и туриста.

Програм почиње тачно у подне и изводи се испред Атељеа 212, Радио Београда и зграде Градске општине Стари град. Програм који приређује ГО Стари град почиње раније, од 10 часова.

На пјацети Атељеа 212 у 12 сати наступа Дечји хор „Чаролија”, а потом следи мали ватромет који симболично означава почетак манифестације. У програму ће, између осталог, учествовати и оркестар „Отворено срце”, а биће приређен и концерт Вокалне радионице „Бистрик”, као и концерт Ђорђа Давида и „Death saw”.

Програм испред Општине Стари град почиње у 10 сати, када је предвиђено „Дружење са новогодишњим медом”, затим „Дружење са Микијем и Мини Маус”, новогодишње тетоваже за децу, шетња Деда Мраза Улицом отвореног срца.