понедељак, 6. фебруар 2023.

Нова канализациона мрежа и на Земунској пијаци

Општина Земун саопштила је да је почела изградња канализационе мреже у делу Земунске пијаце. Ови радови су део великог пројекта изградње канализационе мреже у старом језгру Земуна.

Како се наводи, инвеститори пројекта су Град Београд – Секретаријат за комуналне и стамбене послове и Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

У зони пијаце дотрајала канализациона мрежа биће замењена у Улици Петра Зрињског, на Масариковом и Великом тргу, да би на крају била повезана на нови колектор на Кеју ослобођења.

Радиће се у три фазе до краја пролећа. Пројектом реконструкције канализације обухваћено је 30 улица, односно 6,6 километара мреже. До сада је постављено више од половине канализационих цеви, а сви радови у старом језгру Земуна биће завршени током лета.

Градска општина Земун упутиће иницијативу ЈКП-у „Градске пијаце” како би се након радова на канализацији унапредили изглед и функционалност једне од најлепших и најпосећенијих престоничких пијаца. Такође, постојећи паркинг уз пијацу имаће бољу проходност, јер је предвиђено да улаз буде из Улице Петра Зрињског, а излазна рампа биће на Кеју ослобођења.