среда, 31. мај 2023.

Међународни фестивал дечје драмске игре „Глумијада” од 2. до 5. јуна

У Дечјем културном центру Београд одржаће се осми по реду Међународни фестивал дечје драмске игре „Глумијада” од 2. до 5. јуна, у организацији Удружења грађана „Моја сцена”, саопштено је из Дечјег културног центра. 

„Глумијада” је међународни фестивал ревијалног карактера на коме се представљају школе глуме за децу од пет до 19 година из Србије и региона. Програм фестивала усмерен је на развијање креативног размишљања и интересовања за позориште и филм код деце и младих.

Овогодишњи фестивал отвориће глумац Лука Грбић, који је одрастао уз „Глумијаду”. На овој манифестацији биће изведене позоришне представе школа глуме и драмских секција из Београда, Новог Сада, Бечеја, Крушевца, Краљева, Смедеревске Паланке и Брчког.

Поред представа које ће деца играти за децу, публика ће имати прилику да учествује у креативним радионицама из области глуме, сценског покрета, режије, сценске маске, позоришне и филмске музике. У суботу 3. јуна биће организован обилазак позоришта „Атеље 212” са глумцем Иваном Михаиловићем, који ће децу упознати са простором иза кулиса и правом професионалном сценом и одржати им радионицу глуме. У програм фестивала укључен је и обилазак Музеја Југословенске кинотеке.

Улаз за представе и креативне радионице је бесплатан, с тим што је за учешће у радионицама потребна пријава преко сајта: www.glumijada.com