четвртак, 13. јул 2023.

Цистерне са водом за пиће на најпрометнијим местима у граду

Због најављених временских прилика, Град Београд и Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Београда започели су предузимање превентивних мера у условима високих температура. Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење за подручје Београда на високе температуре до 20. јула, до када су прогнозиране високе температуре од 38 до 40 степени Целзијуса, а очекују се и тропске ноћи са минималним температурама од 22 до 24 степена, саопштено је из Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација и координацију.

Како се наводи у саопштењу, у наредном периоду, почев од данас, у данима када су прогнозиране екстремне температуре, цистерне са водом за пиће ће у најтоплијем делу дана бити постављене на неким од најпрометнијих места у граду, и то на Тргу Николе Пашића и Тргу републике – код ТЦ „Стакленац”, на Зеленом венцу, на Београдском сајму – смер ка Чукарици, код ГО Нови Београд – кружни ток уз зграду ове општине, као и у Улици цара Душана у Земуну, код окретнице линија јавног градског превоза.

Такође, биће омогућен и неометан рад свих јавних чесми и фонтана на територији града Београда, које су у надлежности Јавног комуналног предузећа „Београдски водовод и канализација” и ЈКП-а „Зеленило – Београд”. Подсећамо да се градске фонтане, јавне чесме, као и платои на којима су оне постављене свакодневно одржавају. Квалитет воде са јавних чесама које се снабдевају водом из градског водовода упоредо контролишу ЈКП „Београдски водовод и канализација” и Градски завод за јавно здравље.

„Још једном апелујемо на све наше суграђане да рационално користе воду за пиће, како би се очувао систем водоснабдевања у граду”, наведено је у саопштењу.