петак, 15. децембар 2023.

Бесплатни спортско-рекреативни програми за време зимског распуста за све ученике основних и средњих школа у Београду

Секретаријат за спорт и омладину је одлучио да и ове године за време зимског распуста бесплатним спортско-рекреативним програмима, намењеним ученицима београдских основних и средњих школа узраста од седам до 18 година, које организују спортски центри који су у надлежности Града и градских општина и Спортски савез особа са инвалидитетом Београда за програме који су намењени ученицима са различитим облицима инвалидитета, обезбеди позитивне предуслове за здраво детињство и правилан развој и здравље личности школске деце. 

Бесплатни програми у области спорта биће организовани током три недеље зимског школског распуста од 3. до 21. јануара 2024. године у 10 спортских центара.  

Међу спортским активностима које ће бити понуђене ученицима су школе пливања и рекреативно пливање, активни тренинзи кошарке, одбојке, фудбала, рукомета, борилачких спортова, стоног тениса, плеса и других спортова у оквиру спортских кампова. Такође, свим ђацима који су љубитељи зимских активности биће омогућено да уживају у клизању на отвореним клизалиштима на простору Каменог града на Ади Циганлији, на „Олимпу” на Звездари и у Младеновцу на клизалишту Спортског центра „Љубомир Ивановић Геџа”, саопштавају из овог секретаријата. 

За ученике са инвалидитетом, Спортски савез особа са инвалидитетом Београда организоваће спортско-рекреативни програм у Спортском центру „Олимп – Звездара”.

Циљ бесплатних програма је да током зимског распуста спортске активности буду подједнако доступне свим београдским ученицима и да што већи број ученика активно проведе слободно време у друштву својих вршњака бавећи се спортом, да кроз школе пливања савладају одржавање на води, као и основне технике пливања, да кроз забаву и уживање развију афинитет према спорту и да наставе са активним вежбањем, а све у циљу позитивног утицаја на здравље, као и стицања здравих навика и основа физичке културе.

Бесплатне спортско-рекреативне програме организују: Градски центар за физичку културу, Привредно друштво Мирко Сандић д.о.о. Београд – Врачар; Привредно друштво „25. мај – Милан Гале Мушкатировић” д.о.о. Београд, Спортски центар Вождовац д.о.о. Београд, Установа Вождовачки центар Шумице, Спортски центар „Олимп – Звездара”, Спортска организација „Чукарица”, Јавно предузеће Спортско-културни центар „Обреновац”, Установа за вршење јавне службе у области физичке културе Спортски центар „Љубомир Ивановић Геџа”, Јавно предузеће за обављање послова из области спорта и рекреације Сурчин, ЈП „Ада Циганлија” и Спортски савез особа са инвалидитетом Београда.

Више информација о бесплатним спортским програмима који се организују за школарце ове зиме објављени су на сајту Града Београда, на адреси https://www.beograd.rs/images/data/8ed8e798fa85c55b4335a6a080838a2e_7928968941.pdf, док се пријављивање врши код организатора програма. 

Број места је ограничен.