понедељак, 13. јун 2016.

Канцеларија за младе и сарадњу са удружењима

Јавни конкурс за удружења на територији града Београда за учешће у пројекту „Инкубатор гнездо” у 2016. години

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Канцеларија за младе и сарадњу са удружењима

објављује

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗA УДРУЖЕЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „ИНКУБАТОР ГНЕЗДО” У 2016. ГОДИНИ

Канцеларија за младе и сарадњу са удружењима позива заинтересована удружења са територије града Београда за учешће у пројекту „Инкубатор Гнездо” који подразумева уступање удружењима на коришћење без накнаде просторија Канцеларије за младе и сарадњу са удружењима у објекту „Палата Београд”, на адреси Масарикова број 5, спрат 6.

У складу са својим циљем постојања Канцеларија је донела одлуку да спроведе пројекат „Инкубатор Гнездо” који има за циљ да помогне рад одређеном броју удружења у 2016. години тако што ће удружењима, која буду изабрана на планираном конкурсу, омогућити коришћење без накнаде просторија за рад на 6. спрату зграде „Палата Београд” у Улици Масарикова број 5, wi-fi конекцију и штампач. Планирано је да изабрана удружења имају право да користе овај простор до краја календарске 2016. године. Простор се може користити само за рад у оквиру циљева за које је удружење регистровано у Агенцији за привредне регистре.

Обилазак просторија биће накнадно заказан.

На конкурсу може да учествује удружење:
•    које је регистровано у складу са Законом о удружењима („Службени гласник РС”, бр. 51/09, 99/11), на територији града Београда;
•    које није у поступку ликвидације, стечајном поступку или под привременом забраном обављања делатности; 
•    које у последње две године правноснажном одлуком није кажњено за прекршај или привредни преступ везан за његову делатност; 
•    које нема блокаду рачуна, пореске дугове или дугове према организацијама социјалног осигурања.

Напомена: удружења основана у складу са Законом о спорту („Службени гласник РС”, бр. 10/2016) и Законом о задужбинама и фондацијама („Службени гласник РС”, 88/2010 i 99/2011-др. закон) немају право учешћа.

Пријава на јавни конкурс доставља се на попуњеном и овереном Обрасцу пријаве уз који се подноси следећа документација:
-    потписана и оверена изјава о испуњавању услова за учешће,
-    попуњен Образац критеријума и документи који доказују испуњеност критеријума.
    Образац пријаве, Образац критеријума, као и Изјава о испуњавању услова за учешће се преузимају у Канцеларији за младе и сарадњу са удружењима, Београд, улица Краљице Марије 1, XIX спрат, соба 1919 или са званичне интернет странице града Београда, као и Канцеларије за младе и сарадњу са удружењима. 

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања, односно до попуњавања слободних капацитета, а евалуација пријављењих кандидата биће обављена на основу следећих критеријума:

Редни број Критеријуми Број поена
1 Број реализованих пројеката у претходне три календарске године (2013, 2014 и 2015. година) 0-30
2 Циљеви који су постигнути реализованим пројектима у претходне три календарске године (2013, 2014 и 2015. година) 0-15
3 Претходне активности и искуство удружења (најмање 3 писма препоруке) 10
4 Квалитет досадашње сарадње удружења са Канцеларијом (испуњавање уговорних обавеза за финансирани пројекат) -1-10
5 Број планираних пројеката за реализацију у текућој 2016. години 0-10
6 Циљеви који се постижу планираним пројектима у 2016. години 0-25

Сваки критеријум одређен је бројем поена, у распону од минималног до максималног броја који зависи од оцене ближих мерила/елемената, тако да максималан збир поена износи 100.

Само ће тврдње за које су достављени релевантни докази о испуњавању горе наведених критеријума бити бодоване.

Удружење које је вредновано са мање од 50 поена неће бити предмет избора.

Пријава се доставља у три одштампана примерка на писарницу Градске управе – Канцеларија за младе и сарадњу са удружењима, Београд (Улица краљице Марије 1). Пријаву доставити на адресу: Градска управа града Београда Канцеларија за младе и сарадњу са удружењима, Београд, Улица краљице Марије 1, са назнаком: „Пријава на јавни конкурс за учешће у пројекту „Инкубатор Гнездо” НЕ ОТВАРАТИ”.

Комисија ће у року од 60 дана од дана закључења конкурса утврдити предлог Листе рангирања пријављених удружења. Предлог листе одабраних удружења се објављује на званичној интернет страници града Београда, као и на сајту Канцеларије за младе и сарадњу са удружењима.

Учесници конкурса имају право приговора на Предлог листе одабраних удружења, у року од 5 дана од дана њеног објављивања.

Одлуку о приговору доноси комисија у року од 15 дана од дана пријема приговора.

На Одлуку о избору удружења, прибавља се сагласност градоначелника града Београда и одлука се објављује на званичној интернет страници града Београда, као и на сајту Канцеларије за младе и сарадњу са удружењима најкасније у року од 10 дана од дана добијања сагласности градоначелника.

Особa за контакт за све додатне информације:
Југослава Војновић, контакт телефон: 715-7351;
Јулијана Ивковић, контакт телефон: 715-7355.