среда, 21. новембар 2018.

Градско правобранилаштво града Београда

Јавни конкурс за попуњавање извршилачких радних места


На основу чл. 4. и 94. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“ бр. 21/2016 и 113/17) и члана 11. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“, 95/2016),
ГРАД БЕОГРАД
Градско правобранилаштво града Београда

оглашава
ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКИХ РАДНИХ МЕСТА

 


I Орган у коме се радна местa попуњавају: 
Градско правобранилаштво града Београда, у Београду, ул. Тиршова бр. 3.
II Радна места које се попуњавају: 
1. Радно место за обављање послова правобранилачког помоћника, у звању самостални саветник – 2 (два) извршиоца.
Опис послова:
Обављају се: 
Сложени правни послови из делокруга Градског правобранилаштва обрадом предмета који се додељељују у рад, а нарочито: израђује тужбе, редовне и ванредне правне лекове, све врсте поднесака и дописа, предузима мере ради споразумног решавања спорног односа пре покретања поступка у случајевима у којима природа спора то допушта, обавља послове заступања пред судовима и другим органима, приступа рочиштима пред судовима опште и посебне надлежности, стара се о реализацији правоснажних судских одлука и одлука органа управе и наплати трошкова извршења.
Услови: Стечено високо образовање из научне области правне науке на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ бодова, мастер академским студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету, положен правосудни испит; најмање пет година радног искуства у правној струци и знање рада на рачунару. 
2. Радно место за обављање послова правобранилачког помоћника, у звању саветник – 3 (три) извршиоца.
Опис послова:
Обављају се: 
Умерено сложени правни послови из делокруга Градског правобранилаштва по упуствима и уз повремени стручни надзор Правобраниоца и заменика правобраниоца и то обрадом предмета који се додељељују у рад, а нарочито: израђују тужбе, редовне и ванредне правне лекове, све врсте поднесака и дописа, предузима мере ради споразумног решавања спорног односа пре покретања поступка у случајевима у којима природа спора то допушта, обавља послове заступања пред судовима и другим органима, приступа рочиштима пред судовима опште и посебне надлежности, стара се о реализацији правоснажних судских одлука и одлука органа управе и наплати трошкова извршења.
Услови: Стечено високо образовање из научне области правне науке на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ бодова, мастер академским студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету, положен правосудни испит; најмање три године радног искуства у правној струци и знање рада на рачунару. 
3. Радно место за обављање послова правобранилачког помоћника, у звању млађи саветник – 1 (један) извршилац.
Опис послова:
Обављају се: 
Правни послови из делокруга Градског правобранилаштва по упутствима и уз редовни стручни надзор Правобраниоца и заменика правобраниоца и то обрадом предмета који се додељују у рад, а нарочито: израђују тужбе, редовне и ванредне правне лекове, све врсте поднесака и дописа, предузима мере ради споразумног решавања спорног односа пре покретања поступка у случајевима у којима природа спора то допушта, обавља послове заступања пред судовима и другим органима, приступа рочиштима пред судовима опште и посебне надлежности, стара о реализацији правоснажних судских одлука и одлука органа управе и наплати трошкова извршења.
Услови:
Стечено високо образовање из научне области правне науке на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ бодова,мастер академским студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету, завршен приправнички стаж, положен правосудни испит и знање рада на рачунару.
4. Радно место за оперативно- информативне послове, у звању самостални саветник – 1 (један) извршилац. 
Опис послова:
Обављају се:
Учествује и помаже секретару Правобранилаштва у изради годишњег и посебних извештаја, обавља послове везане за односе са јавношћу, припрема и организује сарадњу Градског правобраниоца са медијима, помаже у припреми саопштења за јавност, обавља телефонску, писану и електронску комуникацију за градског правобраниоца са грађанима и медијима и обавља друге послове по налогу претпостављеног.
Услови:
Стечено високо образовање из научне области друштвено хуманистичких наука на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ бодова, мастер академским студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету, најмање пет године радног искуства у струци, положен државни стручни испит и знање рада на рачунару.
5. Радно место за обављање послова уписничара, у звању референт – 1 (један) извршилац.
Опис послова:
Обављају се: 
Послови завођења нових парничних, ванпарничних, извршних, управних, кривичних и дугих премета (уговора, мишљења и сл.), врши унос и обраду електронских података везаних за парничне, ванпарничне, извршне и друге предмете, вади предмете по евиденцији из роковника за одређени дан, задужује запослене у уписник, води уписник, уноси измене након расподеле и све податке чува у електронској архиви.
Услови:
Стечено средње образовање у четворогодишњем трајању, положен државни стручни испит, најмање три године радног искуства и знање рада на рачунару.
6. Радно место за обављање послова уписничара, у звању млађи референт – 1 (један) извршилац.
Опис послова:
Обављају се: 
Послови завођења нових парничних, ванпарничних, извршних, управних, кривичних и дугих премета (уговора, мишљења и сл.), врши унос и обраду електронских података везаних за парничне, ванпарничне, извршне и друге предмете.
Услови:
Стечено средње образовање у четворогодишњем трајању, положен државни стручни испит, завршен приправнички стаж и знање рада на рачунару.
III. Стручне оспособљености, знање и вештине које се проверавају у изборном поступку: 
За радна места под редним бројем II.1., редним бројем II.2 и редним бројем II.3 усмена провера:
1.    Провера познавања прописа из грађанско правне и управно правне области;
2.    Аналитичко резоновање и логичко закључивање;
3.    Мотивисаност за рад;
4.    Комуникативност – опхођење у службеној комуникацији;
5.    Начин изражавања – вербалне способности;
6.    Изражен правнички став;
7.    Самоувереност;
8.    Способност за самостално заступање пред судовима.
9.    Провера рада на рачунару.
За радно места под редним бројем II.4. усмена провера:
1.    Аналитичко резоновање и логичко закључивање;
2.    Познавање прописа из делокруга рада Градског правобранилаштва;
3.    Мотивисаност за рад;
4.    Комуникативност– опхођење у службеној комуникацији;
5.    Начин изражавања – вербалне способности;
6.    Самоувереност;.
7.    Провера рада на рачунару.
За радно место под редним бројем II.5. и редним бројем II.6., усмена провера:
1.    Аналитичко резоновање и логичко закључивање;
2.    Мотивисаност за рад;
3.    Комуникативност – опхођење у службеној комуникацији;
4.    Начин изражавања;
5.    Провера рада на рачунару.
IV Место рада: 
Београд, ул. Тиршова 3.
V Рок за подношење пријава на јавни конкурс је 15 (петнаест) дана од дана оглашавања у средствима јавног информисања и на порталу града Београда
VI Лице задужено за давање обавештења о конкурсу: 
Зденка Веселиновић, тел: 360 – 57 - 92.
VII Адреса на коју се подносе пријаве: 
Граско правобранилаштво града Београда, у Београду, ул. Тиршова 3, са назнаком „за јавни конкурс“.
VIII. Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс: 
Поред услова из члана 80. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( да је учесник конкурса држављанин Републике Србије; да је пунолетан; да раније није престајао радни однос у државном органу, органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе због теже повреде дужности из радног односа; да није правноснажно осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци) потребно је доставити и следеће:
За радна места под редним бројем II.1. редним бројем II.2. и редним бројем II.3 кандидати подносе: пријаву са биографијом и наводима о досадашњем радном искуству; оригинал или оверену фотокопију уверења о држављанству; оригинал или оверену фотокопију извода из матичне књиге рођених; оверену фотокопију дипломе којом се потврђује стручна спрема; оригинал или оверену фотокопију доказа о положеном правосудном испиту; оригинал или оверену фотокопију доказа о радном искуству у струци (потврде, решења и други акти из којих се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у којем периоду је стечено радно искуство).
За радна места под редним бројем II.4. редним бројем II.5. и редним бројем II.6. кандидати подносе: пријаву са биографијом и наводима о досадашњем радном искуству; оригинал или оверену фотокопију уверења о држављанству; оригинал или оверену фотокопију извода из матичне књиге рођених; оверену фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема; оригинал или оверену фотокопију доказа о радном искуству у струци (потврде, решења и други акти којим се доказује на којим пословима, са којом стручном спремом и у којем периоду је стечено радно искуство); оригинал или оверену фотокопију о положеном стручном испиту за рад у државним органим.
Сви докази прилажу се у оригиналу или у фотокопији која је оверена. 
IX. Провера оспособљености, знања и вештина кандидата у изборном поступку: 
Cа кандидатима чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве и потпуне, уз које су приложени сви потребни докази и који испуњавају услове за рад на оглашеном радном месту, извршиће се провера стручних оспособљености, знања и вештина у просторијама Градског правобранилаштва града Београда, у Београду, ул. Тиршова 3, о чему ће кандидати бити обавештени телеграмом или телефонским путем на адресе или бројеве које су навели у пријави. 
X. Трајање радног односа:
Радни однос се заснива на неодређено време. 

НАПОМЕНА:
Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или овереној фотокопији биће одбачене. 
Јавни конкурс спроводи Конкурсна комисија именована од стране Градског правобраниоца града Београда.
Овај оглас објављује се у дневним новинама и на порталу града Београда www.beograd.rs.