петак, 16. новембар 2018.

Пут до успешног предузетника

Канцеларија за младе, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, организовала је обуку „Пут до успешног предузетника”, коју је похађало 60 незапослених са подручја општине Земун.

Како се наводи у саопштењу ове општине, циљ обуке је да незапосленима олакша покретање сопственог посла стицањем неопходних знања и вештина и упознавањем са начином конкурисања за бесповратна средства и повољне кредите. Током дводневних предавања, полазници су имали прилику да науче како да своје идеје претворе у конкретне иницијативе, савладају правне препреке и науче да направе добру пословну стратегију. 

Заменик директора београдске филијале Националне службе за запошљавање Синиша Кнежевић полазницима је честитао успешно завршену обуку и пожелео да више не буду на евиденцији незапослених, да што пре започну сопствени посао и у што краћем року постану успешни послодавци. Добре резултате рада НСЗ илуструје статистички податак да је у првих десет месеци ове године 3.705 лица са евиденције НСЗ у Земуну добило запослење.

На крају обуке, члан Већа општине Земун Зоран Борјан и руководилац филијале НСЗ у Земуну Драгана Повреновић поделили су полазницима сертификате о успешно савладаним корацима за покретање сопственог посла, а овом догађају присуствовала је и начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво у београдској филијали НСЗ Весна Живковић Костић.

Добијени сертификати представљају један од услова за аплицирање на конкурс за бесповратна средства која додељује Национална служба за запошљавање.