уторак, 18. јун 2019.

Нови контејнери на општинама Врачар, Звездара и Вождовац

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” отпочело је акцију замене контејнера на општинама Врачар, Звездара и Вождовац, саопштено је из овог предузећа.

Акција постављања нових и замене старих контејнера реализована је током предходне ноћи у Улици јужни булевар, где су уклоњена 54 контејнера запремине 1,1 кубни метар, а постављена 42 џамбо контејенра запремине 3,2 кубна метра.

Замена контејнера ће бити настављена у улицама Струмичкој, Римској, Војислава Илића, Устаничкој, од Булевара краља Александра до Војислава Илића, и у улицама Заплањској и Драгице Кончар, где ће током акције бити постављено више од 200 нових судова за одлагање отпада. Ова акција има за циљ да побољша комуналну услугу одношења смећа, да суграђанима обезбеди већи број паркинг места, као и да у улицама где је појачан интензитет саобраћаја екипе „Чистоће” брже и ефикасније односе отпад.

„Чистоћа” подсећа суграђане да судови за одлагање отпада нису само инвентар Града Београда и ЈКП „Градска чистоћа”, већ да припадају и свим Београђанима, те апелује на грађане да правилним коришћењем помогну да их очувамо како би што дуже били у употреби.