среда, 19. јун 2019.

Јубиларни меморијални турнир у малом фудбалу у Земуну

У знак сећања на жртве НАТО бомбардовања, од 20. јуна до 3. јула биће одржан јубиларни, двадесети Меморијални турнир у малом фудбалу на спортским теренима Основне школе „Светислав Голубовић Митраљета” у оквиру пројекта „Лето у Батајници”, саопштавају из Градске општине Земун.

Поред Градске општине Земун, организатори ове манифестације су МЗ „Батајница”, Омладински спортски савез Земуна и Туристичко-културни центар „Земун”.

Турнир ће бити отворен у 18 сати, после чега ће се одиграти ревијално-такмичарске утакмице најмлађих учесника, седмогодишњака из фудбалских клубова „Земун”, БСК, „Омладинац” из Нових Бановаца и Школе фудбала „Чанковић” из Батајнице. 

За надметање у пет категорија (петлићи, пионири, кадети, сениори и ветерани) пријављено је више од 70 такмичарских екипа из више градова, а биће одржан и турнир у женској конкуренцији.

Традиционални, Меморијални турнир у малом фудбалу први пут је одржан 1999. године и током две недеље био је прилика за одавање поште жртвама НАТО бомбардовања, дружење, надметање и склапање пријатељстава.