четвртак, 29. септембар 2016.

Почела едукација у примени добре управе

Скупштина градова и општина Србије (СКГО) и ОЕБС започели су данас у хотелу „Зира” едукацију за одборнике и представнике градских и општинских управа Србије.

Радни наслов читавог семинара гласи: „Систем локалне самоуправе и примена принципа доброг управљања” и у себи садржи теме децентрализације и система локалне самоуправе у Србији, разјашњења појмова органа и организација локалне самоуправе и јавних служби, као и њихово финансирање и функционисање. Уводном предавању присуствовали су представници скупштина градова и општина из целе Србије. Скупштину Града Београда представљао је градски одборник Никола Прелевић, а испред Градске управе присуствовао је Борис Јовановић, заменик директора Службе за информисање.

Полазницима обуке обратио се државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, који је изразио велико задовољство бројем присутних и интересовањем одборника за едукацију и унапређење рада локалне управе, као и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО.

Никола Прелевић је констатовао да сама чињеница да ће већи број младих одборника узети учешће у е-обуци и да ће имати прилику да уче од стручњака који добро познају област локалне самоуправе и државне управе, упућује на закључак да ће едукација бити вишеструко корисна.

– Предавања ће бити не само интересантна за све полазнике, већ пре свега корисна, јер имају могућност да на теоретском нивоу савладају основе функционисања локалне самоуправе и да кроз примере из праксе дају свој пуни допринос у афирмисању принципа добре управе, што нам је заправо свима и крајњи циљ – рекао је Прелевић.