петак, 20. септембар 2019.

Апел „Градске чистоће” поводом Светског дана чишћења

Поводом Светског дана чишћења који се обележава 21. септембра, бројне организације, удружења и фондације организоваће акције чишћења широм Београда. Како би тај дан и заиста био посвећен чишћењу, а не отпаду који ће остати на гомилама после његовог сакупљања и вероватно опет завршити на јавним површинама, „Градска чистоћа” позива све организаторе ових акција да се јаве како би правовремено реаговало. 

Из „Чистоће” апелују на све организаторе акција, да кесе са сакупљеним отпадом одложе у контејнере најближе локацији на којој је чишћење организовано и да о томе обавесте ЈКП „Градска чистоћа”.   

– За наше предузеће сваки је дан подједнако важан за одржавање чистоће у главном граду, али су увек добродошле све иницијативе да се очисте и уреде локације које нису у нашој надлежности. Без обзира на то, наше екипе су спремне да пруже максималну подршку и зато позивам организаторе акција чишћења, које ће бити сутра спроведене, да нам пријаве локације контејнера где ће оставити прикупљени отпад. Најбољи резултат ћемо постићи само организованим и усаглашеним акцијама – изјавио је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа”.

Он је додао да су у претходном периоду уложени велики напори и ресурси како би се очистиче „дивље” депоније на више локација.

– Бројне акције чишћења, које ће бити организоване у суботу, показују да суграђани имају високу друштвено-одговорну свест и жељу да допринесу лепшем и здравијем животу у Београду – рекао је Попадић.

Он је подсетио да ће ЈКП „Градска чистоћа” и сутра, као и сваког другог дана обављати свој редован посао којем се мора дати приоритет и зато је још једном апеловао на све организаторе да отпад не остављају у кесама на самој локацији чишћења, већ да га одложе у најближе контејнере и о томе обавесте предузеће.

Организатори акција чишћења локацију контејнера где су одложили отпад, али и велике количине сакупљеног смећа које сами не могу пренети до контејнера, могу да пријаве од 7 до 14 часова на бесплатни број телефона 0800/000-807.