среда, 22. јануар 2020.

Никодијевић: Велика заинтересованост за бесплатне програме током зимског распуста

Осим бројних културних садржаја у оквиру „Београдске зиме” која већ увелико траје, велики број бесплатних програма припремљен је и за предстојећи зимски распуст, а  заинтересованост школараца из године у годину расте, изјавио је за РТС председник  Скупштине града Никола Никодијевић.

Према његовим речима, програми које Град већ традиционално организује за зимски и летњи распуст намењени су, пре свега, основцима и средњошколцима на територији града.

– Ове године програми су подељени у два сегмента – спортови на води и остали традиционални спортови. Организоваћемо бесплатне школе пливања и ватерпола у сарадњи са 12 ватерполо и пливачких клубова у седам спортских центара. Што се тиче традиционалних спортова попут фудбала, кошарке, одбојке, рукомета, борилачких спортова, стрељаштва, стоног тениса,  они се организују у другим спортским центрима. Циљ је да свој деци омогућимо, без обзира на материјални статус њихових родитеља, бесплатно бављење спортом, стицање нових вештина и упознавање са новим спортовима – истакао је Никодијевић.

Он је додао да број ђака који се пријављују расте из године у годину што показује и број издатих ваучера за бесплатне програме. 

– Добро искуство из претходних година је најбоља препорука да што већи број деце узме учешћа у програмима зимског распуста. Са децом специјализовано раде лиценцирани тренери који имају богато искуство, тако да деца заиста стичу добро знање из различитих спортова. Важно је рећи да заједно са Удружењем особа са инвалидитетом организујемо и посебне програме за ову децу – истакао је Никодијевић и додао да ће се заједно са интересовањем деце сваке године повећавати и број разноврсних бесплатних програма током зимског и летњег распуста са циљем да се деца баве спортом и науче да живе здраво.