уторак, 10. новембар 2020.

Весић: Београдски џез фестивал од 9. до 13. децембра

Организациони одбор Београдског џез фестивала, којим је председавао Горан Весић, донео је одлуку да се овогодишњи 36. фестивал одржи у скраћеном издању, од 9. до 13. децембра.

– Учинили смо све и донели одлуку да се овогодишњи, 36. Београдски џез фестивал одржи од 9. до 13. децембра, у смањеном формату, са учесницима који могу да допутују у Београд, као и да поштујемо све епидемиолошке мере које је прописала Влада Република Србије када је реч о одржавању концерата. За пет дана биће одржано девет концерата џез музичара из Србије, Аустрије, Немачке, Португалије, Италије, Северне Македоније и Хрватске. Највећа звезда овогодишњег фестивала биће израелски џез музичар Авишај Коен, који ће затворити фестивал 13. децембра концертом у Комбанк дворани – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је навео да је ове године штампана монографија Београдског џез фестивала, у којој се налазе подаци о свим фестивалима који су одржани од 1971. године. 

– Монографија је сведочанство о величини Београдског џез фестивала и томе колико Београд воли ову музику – поручио је Весић.

Он је најавио да ће Београдским џез фестивалом, који ће бити одржан наредне године, бити обележено пола века од првог фестивала. Рекао је да ће због тога он бити најбољи од обнове његовог рада и да ће наш град, као и пре педесет година, бити у прилици да угости нека од најбољих имена светског џеза.