петак, 20. септембар 2019.

Градоначелник Радојичић: Обновом Парка Милутина Миланковића Београд добија још једну зелену оазу за децу

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас Парк Милутина Миланковића, где су у току радови на обимној реконструкцији, вредној 26 милиона динара. Како је градоначелник том приликом прецизирао, радови су почели крајем августа и требало би да буду завршени до краја године.

– Парк се простире на површини од 9.200 квадрата и представља зелену оазу у близини Славије и Аутокоманде. На овој локацији обновиће се зелене површине и мобилијар, а биће засађено и шест нових стабала. Врло је важно што ће се обновити и игралиште за децу по савременим принципима са безбедним справама, прилагођеним и деци са сметњама у развоју – истакао је Радојичић.

Градоначелник је указао на близину Дечје клинике у Тиршовој и нагласио да ће обновљен парк бити место где ће деца која иду на прегледе или на лечење моћи да проведу извесно време у игри и одмору.

– У претходној години 36 дечјих игралишта је реконструисано, а ове године 26. Понашамо се одговорно према нашој деци јер настојимо да у парковима обезбедимо боље услове како би деца више времена проводила на отвореном и у природи – навео је Радојичић.

Догађају је присуствовао директор „Зеленила – Београд” Слободан Станојевић.