четвртак, 9. мај 2024.

Никодијевић положио венац на Спомен-комплексу ослободиоцима Београда 1944. године

Поводом 9. маја, Дана победе над фашизмом, члан Привременог органа Града Београда Никола Никодијевић положио је венац на Спомен-комплексу ослободиоцима Београда 1944. године.

Никодијевић је на тај начин, у име Града, одао почаст страдалим војницима коју су учествовали у ослобођењу српске престонице у Другом светском рату.

Он је свим грађанима честитао 9. мај – Дан победе над фашизмом и поручио да Србија сваке године са поносом истиче своју историјску улогу у победи над фашизмом.

– Данас обележавамо један од најважнијих историјских датума и са најискренијим поносом истичемо нашу антифашистичку традицију. Херојска дела наших предака у Другом светском рату морамо чувати од заборава, а садашње и будуће нараштаје учити непролазним вредностима мира и међусобног уважавања – поручио је Никола Никодијевић.

Венце су положили министри у Влади Србије, представници Војске Србије, војног и дипломатског кора, удружења грађана и борачких организација, као и многобројни грађани. Пре почетка саме свечаности полагања венаца организована је традиционална поворка „Бесмртни пук” која је Рузвелтовом улицом прошла до спомен-комплекса.