petak, 27. maj 2016.

Trka uz Avalski toranj u nedelju

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu u nedelju, 29. maja, u 10.30 časova održaće se, šesta po redu, Trka uz Avalski toranj. Organizatori su obezbedili atraktivne nagrade, a sudeći po velikom interesovanju, sigurno je da će u ovoj trci učestvovati rekordan broj takmičara.

Okupljanje i prijavljivanje takmičara počeće u 10 časova ispred tornja. Svečano otvaranje je u 10.30 časova, a nakon toga i start prvog trkača.  Zbog uskog stepeništa, takmičeri će trčati jedan po jedan, na vreme. Startovaće ispred Avalskog tornja, a do cilja je potrebno da pređu 575 stepenika. Visinska razlika od starta do cilja iznosi 136 metara. Kao i svake godine, takmičari će se nadmetati u muškoj i ženskoj konkurenciji, a posebno će biti nagrađeni najuspešniji veterani i veteranke. Prva tri mesta u svakoj kategoriji biće nagrađena vrednim nagradama (Nike sportska oprema, Puma Time sportski satovi, sponzorski pokloni).

Organizaciju trke pomogli su i Asocijacija „Sport za sve Srbija”, Turistička organizacija Beograda, Planeta sport i Arriva.