četvrtak, 23. jun 2016.

Beograd nastavlja da ulaže u obnovu objekata socijalne zaštite

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je danas odeljenje Centra za socijalni rad Čukarica i tom prilikom istakla da će Grad Beograd nastaviti da brine o korisnicima programa socijalne zaštite, ali i zaposlenima koji rade u centrima za socijalni rad. 

Centar za socijalni rad Čukarica je u okviru projekta „Promena na bolje”, koji je podržala Evropska unija, dobio kompletno opremljenu salu, kao i Info-pult, gde korisnici mogu da dobiju sve vrste informacija.  

– Ovo je nastavak ulaganja Grada Beograda u obnovu objekata socijalne zaštite. Centar za socijalni rad na opštini Čukarica broji više od 10.000 korisnika godišnje. Ono što želimo i što svakodnevno pokazujemo akcijama koje sprovodimo jeste da korisnicima obezbedimo bolji ambijent i da imaju veću mogućnost ostvarivanja svojih prava. Projekat „Promena na bolje”, koji je podržala Evropska unija, predstavlja još jedan način za ostvarivanje tih ciljeva – rekla je Stanisavljevićeva. 

Ona je zahvalila Opštini Čukarica i njenom predsedniku Srđanu Kolariću na dosadašnjem zalaganju i svemu što je urađeno za ovaj centar. 

– Takođe, dugujemo zahvalnost i direktoru Gradskog centra za socijalni rad Vladimiru Iliću, kome bi trebalo čestitati na rezultatima postignutim u prvoj polovini ove godine, ali i 2015. godini, na obnavljanju centara za socijalni rad – rekla je gradska sekretarka.

Ona je dodala da je Centar za socijalni rad na Čukarici jedan od 17 na teritoriji grada Beograda, a nedavno je otvoren novi objekat u Obrenovcu, što je prvi primer u poslednjih 20 godina, kada je otvaranje novih objekata Centra za socijalni rad u pitanju. 

Vladimir Ilić je rekao da se ove godine nastavlja sa investicionim ulaganjima u objekte socijalne zaštite kako bi oni bili funkcionalniji i bliži građanima.