sreda, 27. jul 2016.

Program 25. Belefa opravdao očekivanja

Beogradski letnji festival završava se u subotu, 30. jula, kada će u Sava centru nastupiti ruski ansambl „Berjoska”, rečeno je danas na konferenciji za novinare u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja. 

Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević sumirao je utiske 25. Belefa i  istakao da je vrlo zadovoljan rezultatima koji su postignuti sa ograničenim budžetom i vremenom za pripremu. Posebno je pohvalio program koji je činilo 20 koncerata, šest predstava, dva vizuelna programa i modna revija i zaključio da je uspešno pronađen recept za program sa popularnim sadržajem, ali obogaćen kvalitetom. 

- O uspešnosti takvog koncepta govori i brojka od 17.500 zadovoljnih posetilaca, a očekivanja su da će do kraja festivala broj posetilaca premašiti 20.000 – istakao je Vukosavljević.

Direktor CEBEF-a Milan Lazović je istakao da je postignuta prava mera između prijemčivosti i kvaliteta i da je zadovoljan „što se nije podleglo lošem ukusu i jeftinoj zabavi”.

Članica odbora festivala Dana Džudović Gak rekla je da je bio izazov oformiti program za svega dvadesetak dana, ali da je zadovoljna njegovom raznovrsnošću.

Večeras u 21 sat u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja biće održana interaktivna monodrama „Život je loto”, ulaz je besplatan, a sutra će na istom mestu u 21 sat nastupiti italijanski orkestar „Moreska Nova”.