ponedeljak, 22. avgust 2016.

Siniša Mali: Potrebno je produbiti poslovne veze sa Kazahstanom

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa Amandikom Gabasovičem Batalovim, predsednikom administracije Almatijske oblasti Kazahstana, sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva.

Takođe, tema razgovora bila je i uspostavljanje saradnje u oblasti turizma, kulture i privrede. Gradonačelnik Mali je gosta upoznao sa projektima koje Grad Beograd sprovodi, kao i sa onima koji su u planu za naredni period i istakao da postoji mnogo prilika za uspostavljanje saradnje sa firmama iz Kazahstana.

Amandik Batalov je uputio poziv gradonačelniku Beograda da poseti Almu, glavni grad oblasti kojom upravlja, što je Siniša Mali sa zadovoljstvom prihvatio i izrazio želju da se prilikom te posete potpisivanjem sporazuma dodatno produbi saradnja.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnosti uspostavljanja direktnog leta nacionalne avio-kompanije Er Srbija između Srbije i Kazahstana, što bi, kako su ocenili, dodatno učvrstilo veze dve države i omogućilo bolju ekonomsku saradnju.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika za komunalne delatnosti Borko Milosavljević.