četvrtak, 25. avgust 2016.

Izmene režima javnog prevoza tokom „Nagrade Beograda – Ušće 2016” i rekonstrukcije železničkih nadvožnjaka

Tokom održavanja manifestacije „Nagrada Beograda – Ušće 2016” na prostoru kod  „Ušća”, od 27. avgusta u 6 časova do 28. avgusta u 00 časova, saobraćaj će biti posebno organizovan i izmeštene trase linija javnog prevoza 15, 60, 84, 704, 706 i 707.

Vozila JGP-a će se za vreme održavanje manifestacije kretati izmenjenom trasom i to: linije 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.

Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana” – Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu. Autobusi će koristiti postojeća  stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi.

Akcionarsko društvo za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom,  „Infrastruktura železnice Srbije” radiće na rekonstrukciji železničkih nadvožnjaka na deonici pruge Pančevački most – Pančevo. Radovi će se izvoditi na rampi petlje iz smera od Pančeva (ka Beogradu i Zrenjaninu) 26. avgusta do 10. novembra.

Tokom izvođenja radova menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način: vozila sa linije broj 108 će, u smeru ka Beogradu, na delu od raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente do Pančevačkog mosta ići saobraćajnicama Pančevački put, Severna tangenta, Put za Ovču, Zrenjaninski put, Pančevački most i dalje redovnom trasom; u suprotnom smeru vozila neće menjati trasu.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a će koristiti stajališta: Borča raskršće i Blok Branka Momirova na Zrenjaninskom putu i privremeno izmešteno stajalište Politika na Severnoj tangenti, neposredno po prelasku raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente.