utorak, 30. avgust 2016.

Jubilarni 10. „Fiš fest” od četvrtka do nedelje kod Kule Nebojša

Deseto izdanje „Fiš festa” biće održano od 1. do 4. septembra  na Dunavskom keju kod Kule Nebojša, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Prema rečima Maje Bajagić, zamenice gradskog sekretara za privredu, tokom četiri dana trajanja festivala posetioci će imati priliku da probaju mnogobrojne specijalitete, prisustvuju predavanjima za mlade kuvare, ali i uživaju u koncertima bendova kojim će se svake večeri završavati dnevni program. 

– Dolaze kuvari iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Takođe, 15 novinarskih redakcija će učestvovati u izboru za najbolju riblju čorbu, a biće organizovane brojne radionice i predavanja vrhunskih kuvara. Imaćemo prilike da vidimo i mlade kuvare koji pripremaju gastronomske specijalitete, pre svega od ribe. Ispred Sekretarijata za privredu Gradske uprave Grada Beograda pozivam sve sugrađane da nam se pridruže na ovoj manifestaciji – rekla je Maja Bajagić. 

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović naglasio je važnost „Fiš festa” i istakao da ovakve manifestacije umnogome podstiču gradsku privredu. 

– Grad Beograd je pre nekoliko godina počeo značajno da popravlja infrastrukturu na rekama i to će svakako uticati na još bolju posećenost.

Promocija Beograda je veoma važna i često nas drugi doživljavaju mnogo bolje nego mi sami. Manifestacije koje imaju tradiciju privlače strane turiste jer predstavljaju specifičnost ovog grada. Treba napomenuti da Beograd ulazi u završnu fazu letnje sezone u kojoj „Fiš fest” ima veoma važno mesto – ocenio je Popović. 

Ljiljana Čerović iz Turističke organizacije Srbije istakla je da je u Srbiji broj turista u porastu, kao i da Beograd igra glavnu ulogu u tom procesu. 

Predsednik organizacije „Dunav u srcu” i glavni organizator „Fiš festa” Đorđe Živanović rekao je da posebnu zahvalnost duguje svim gradskim službama, posebno „Beokom servisu”. 

– „Fiš fest” je porodična manifestacija koja je uspela da okupi region, ali i ekipe iz Austrije, Mađarske i Bugarske. Pre svega, to je gastronomska manifestacija, ali ne smemo zaboraviti ni muzički program u kojem učestvuju bendovi „Apsolutno romantično”, „Blaža i kljunovi”, „Rok Lavirint”, a tu je i legendarni Zvonko Bogdan – rekao je Živanović.