utorak, 27. septembar 2016.

Na inicijativu građana, Grad Beograd i Opština Zvezdara sredili Ulicu Rada Kondića u Malom Mokrom Lugu

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević, zajedno sa predsednikom opštine Zvezdara Milošem Ignjatovićem i članom Oštinskog veća Novkom Steljićem, obišao je danas završene radove u Ulici Rada Kondića u Malom Mokrom Lugu i tom prilikom razgovarao sa građanima. Petronijević je podsetio da su pre tri meseca bili ovde jer je rađena gornja ulica i da su im žitelji ovog dela opštine rekli da im poprečne ulice prave problem, jer kad pada kiša voda se sliva i teško je doći do stambenih objekata. To je posebno izraženo zimi.

– Uradili smo više od kilometra poprečnih ulica, ali nastavljamo i dalje dok sve ne budu završeno. Sramota je da u 21. veku asfaltiramo ulice u glavnom gradu Srbije, ali takvu smo situaciju jednostavno zatekli. U prethodne dve godine trudili smo se da što više ulica i popravimo i presvučemo, ali i da „dovedemo” asfalt do stambenih kuća – istakao je Petronijević.

On je dodao da će Grad Beograd i nadalje komunicirati s građanima i raditi na rešavanju njihovih problema. 

– Asfaltiranje će biti nastavljeno dok sve ulice u Beogradu ne budu sređene. Samo na Zvezdari je u ovoj godini zakrpljeno više od 450 udarnih rupa, a grad ima plan da u narednih deset godina presvuče asfalt na svim ulicama kojima se kreću linije gradskog prevoza – rekao je Petronijević.

Miloš Ignjatović precizirao je da su građani ovog dela Zvezdare opštini uputili inicijativu za uređenje ulice, a ona je u saradnji sa JKP „Beograd-put” počela da rešava nagomilane probleme koji su nastali u prethodnih nekoliko godina. On je dodao da je do sada urađeno više od hiljadu metara raznih prilaza ulici i da će u narednih deset dana biti urađeno još oko 500 metara. 

– Ima još problema koje opština u narednom periodu treba da reši i to će, u saradnji sa građanima, biti i urađeno. Obaveza je da saslušamo koje su potrebe građana i da, prema našim mogućnostima i nadležnostima, reagujemo – naglasio je Ignjatović.

Prisutni građani, stanari ulice izrazili su zadovoljstvo rekonstrukcijom i uređenjem ulice i zahvalili opštini i gradu jer će im uslovi života sada biti znatno bolji. 

Nadležne opštinske službe, u saradnji sa Direkcijom za puteve grada, asfaltirale su Ulicu Rada Kondića i prilaze. Od ukupno 14 prilaza, do sada je završeno sedam, trenutno se rade tri, a preostala četiri biće završena do kraja oktobra.