sreda, 28. septembar 2016.

Zlatni stihovi na poklon budućim naraštajima

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovale su manifestaciji u Biblioteci grada Beograda povodom „Poezijade”. Susret učesnika konkursa „Zlatni stih” održan je u okviru 14. festivala stvaralaštva starijih „Zlatno doba”. Radulovićeva je tom prilikom istakla da je „Poezijada” značajna za Beograd jer daje veliki doprinos kako kulturi tako i edukaciji mladih.

– Vaše stvaralaštvo zaista jeste dokaz da ono ne zna za godine, a vaš polet i nadahnuće daju primer budućim naraštajima kako treba negovati kulturu, jezik i umetnost – istakla je Radulovićeva u svom obraćanju.

Ona je zahvalila učesnicima na tome što svoje, kako je navela, zlatne stihove ostavljaju u nasleđe generacijama koje dolaze, kao i direktorki Biblioteke grada Beograda Jasmini Ninkov, koja aktivno učestvuje u organizaciji kulturnih manifestacija od izuzetnog značaja za grad Beograd i sugrađane.

Prema rečima gradske sekretarke za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević, već četrnaestu godinu zaredom grad uspešno i aktivno učestvuje i daje podršku ovom festivalu. 

– Koncept festivala se zasniva na promovisanju savremenog pristupa u rešavanju zahteva i standarda kvaliteta života u starosti, socijalne sigurnosti i ljudskih prava starih ljudi, a poseban akcenat stavljamo na međugeneracijsku saradnju. „Poezijada” je divan primer podsticaja koje grad daje starijim sugrađankama i sugrađanima za njihovu kreativnost u stvaralaštvu i aktivno starenje – izjavila je Stanisavljevićeva.

U okviru Festivala stvaralaštva starijih „Zlatno doba” biće ponuđeni raznovrsni besplatni programi: izložbe, edukativne radionice škole stvaralaštva, likovne kolonije, pozorišne predstave i koncerti, koji će se odvijati na više lokacija u gradu.

„Poezijadi” su prisustvovale direktorke Gerontološkog centra Beograd i Biblioteke grada Beograda, Suzana Mišić i Jasmina Ninkov.