četvrtak, 20. oktobar 2016.

Ispred Starog dvora rekapitulacija bitke za Beograd

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović ocenila je da su Beograđani i gosti glavnog grada danas imali priliku da vide obiman i kvalitetan program proslave oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Kako je precizirala, novina su rekonstrukcije događaja i borbi koji su bili od značaja za oslobođenje glavnog grada.

– Tokom današnjeg defilea, svaki od pet punktova imao je posebnu scenografiju, gde su rekapitulirani događaji iz Drugog svetskog rata, a prezentovana je i dramatizacija svega onoga kroz šta su građani Beograda prolazili. Scenskim prikazom ispred Starog dvora na živ način opisane su žestoke borbe, tačnije deo bitke i prodora naših snaga ka Terazijama – istakla je Andrea Radulović.  

Ona je poručila da je ovo deo istorije veoma važan za Beograd. 

– Mlađim generacijama se na ovaj način pokazuje koliko vredi čuvati istoriju i sećati se žrtava koje su pale da bismo mi danas živeli u slobodi. Nikada ne treba da zaboravimo bitku za Beograd jer je ona deo našeg nasleđa – rekla je Andrea Radulović. 

Događaju je prisustvovala sekretarka Skupštine grada Beograda Biljana Živković.

Program proslave 72. godišnjice od oslobođenja Beograda osmišljen je u saradnji Grada Beograda i Omladinskog pozorišta „Dadov”.