nedelja, 23. oktobar 2016.

Fajnal for velika pobeda Beograda

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak izjavio je danas da je organizacija fajnal fora Evrolige u košarci 2018. godine  u Kombank areni velika pobeda Beograda. 

– Ideja da se u Beogradu organizuje završni turnir Evrolige postoji već deset godina, od završetka izgradnje Beogradske arene, a evo deceniju i dve godine kasnije taj san će se konačno i ostvariti – naveo je Gak za Kurir. 

On je istakao da je konkurencija za domaćinstvo bila vrlo jaka, jer je srpska prestonica naspram sebe imala Pariz, Istanbul i Moskvu.

– Sama činjenica da smo ispred tih gradova predstavlja veliko priznanje. U pitanju je najveće klupsko takmičenje posle fudbalske Lige šampiona i zaista smatram da smo uradili veliku stvar. Potrudićemo se da u naredne dve godine promovišemo Beograd i Srbiju na najbolji način, a kruna svega će biti pomenuti završni vikend najjačeg košarkaškog klupskog takmičenja – istakao je gradski sekretar.

On je podsetio da u grad u kome se održava fajnal for ne dolaze samo navijači koji imaju karte već i mnogo onih koji žele da osete celu atmosferu, zbog čega će benefit imati svi. 

– Primera radi, u Berlinu, gde se organizovao poslednji fajnal for, kroz fan zonu je prošlo čak milion ljudi, što je fenomenalno – ukazao je Gak i izrazio nadu da se će neki od srpskih klubova naći u konkurenciji za osvajanje titule. 

Kako Kurir navodi, čelnici Evrolige i gradonačelnik Beograda Siniša Mali treba da ozvaniče dogovor o domaćinstvu fajnal fora 2018. sredinom naredne sedmice, kada će javnost biti obaveštena o svim detaljima.