petak, 28. oktobar 2016.

Uručeni sertifikati polaznicima Beogradske akademije preduzetništva

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i sekretar za privredu Milinko Veličković uručili su danas u Starom dvoru sertifikate prvim polaznicima Beogradske akademije preduzetništva. Pored studenata, svečanosti su prisustvovali i članovi Saveta za zapošljavanje Grada Beograda.

Petronijević je zahvalio studentima što su verovali u ovaj projekat, koji ne bi uspeo da nije bilo njihove energije. On je izrazio i nadu da su studenti zadovoljni i da će se nastaviti komunikacija sa njima kako bi se projekat razvijao.

– Tu smo da budemo vaši partneri, da vas čujemo i da radimo zajedno. Verujte u sebe, radite na sebi i učite. Pokušajte da pronađete svoju budućnost u zemlji u kojoj ste se i školovali. Naša lokalna samouprava će se uvek potruditi da vam ponudi nešto više, a korak po korak zajedno ćemo unapređivati sistem – rekao je Petronijević.

On je podsetio da su tokom radionica studenti bili u prilici da nauče sve o preduzetništvu, programima i bespovratnim sredstvima koje grad i republika daju.

– Namera grada bila je da u ovim mladim ljudima probudi preduzetnički duh. Projekat će se nastaviti, jer je interesovanje veliko – najavio je član Gradskog veća.

Sekretar za privredu Milinko Veličković rekao je da su ovakve edukacije preduslov za započinjanje sopstvenog biznisa, podsetio na subvencije ovog sekretarijata i poručio da su vrata za sve informacije uvek otvorena.

Beogradska akademija preduzetništva namenjena je studentima Univerziteta u Beogradu kako bi se upoznali sa različitim programima institucija Saveta za zapošljavanje Grada Beograda. Oni na jednom mestu mogu da dobiju niz obuka koje se odnose na programe praksi i zapošljavanja u državnim i gradskim institucijama, programe Grada Beograda za podsticanje mladih i kreativnih ljudi, pisanje biznis plana, dobijanje sredstava za sopstvenu ideju i drugo.