petak, 20. januar 2017.

Nikodijević: Situacija u gradu stabilna, drugi stepen pripravnosti Zimske službe

Situacija u Beogradu je stabilna, ekipe Zimske službe su trenutno u drugom stepenu pripravnosti, a prvi i drugi prioritet je prohodan, rekao je danas predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević gostujući na TV Pink. Kako je ocenio, najviše problema u gradu ima zbog pucanja vodovodnih cevi i asfalta.

– To se dešava zbog temperaturnih oscilacija, a takva vremenska situacija se očekuje i narednih dana. Prilikom sanacija nastalih rupa stavlja se beton, koji je privremeno rešenje, a kada vremenski uslovi to dozvole, staviće se i asfalt – istakao je Nikodijević.

On je još jednom pozvao građane na štednju vode i racionalno ponašanje jer je primećena potrošnja kao tokom letnjih meseci. To se, nažalost, dešava jer pojedini građani ostavljaju česme da teku, misleći da će na taj način preduprediti leđenje. 

Predsednik Skupštine grada je upozorio i da ledene površine na rekama i Adi Ciganliji nisu bezbedne, te je apelovao na građane da ne koriste ovaj prostor za šetnju i igru.

– Činimo sve da građani mogu normalno da funkcionišu i kada je reč o uslugama komunalnih sistema i života uopšte. Ukoliko ne bude ekstrema u temperaturi, dolaziće do povremenih iskakanja sistema, ali broj dežurnih ekipa je dovoljan i one će u najkraćem mogućem roku probleme sanirati – istakao je Nikodijević.