ponedeljak, 20. februar 2017.

U Dečjem kulturnom centru sutra Gradsko takmičenje najraspevanijih odeljenja

Prijatelji dece Beograda u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograda organizuju 42. susret – Gradsko takmičenje „Najraspevanije odeljenje” osnovnih škola Beograda. Takmičenje će se održati sutra u 10 časova u Velikoj dvorani Dečjeg kulturnog centra Beograda u Takovskoj 8. Pokrovitelj programa je Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za sport i omladinu. 

U programu će nastupiti prvoplasirana odeljenja sa oko 300 učesnika iz gradskih  opština: Voždovac, Vračar, Grocka, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica. Takmičari će izvesti po dve kompozicije po slobodnom izboru, od kojih je jedna izvorna narodna pesma a druga je dečja zabavna pesma.

Cilj ovog programa je da podstakne razredno pevanje svih učenika jednog odeljenja kao manifestacije na kojoj dominiraju raspevanost, vedrina, spontanost i međusobno uvažavanje i poštovanje među decom. Na školskim i opštinskim susretima trećih i četvrtih razreda nastupilo je oko 1.650 dece iz jedanaest gradskih opština Beograda.

Nastupe takmičara vrednovaće stručni žiri u sastavu: Minja Subota, kompozitor i TV voditelj, Snežana Despotović, dirigent Dečjeg hora RTS-a, Leontina Pat, diolomirana profesorka muzike i kompozitorka, i Mirjana Miličić Prokić, diplomirana profesorka muzike. Pored stručnog žirija nastupe takmičara vrednovaće i dečji žiri.