četvrtak, 23. februar 2017.

Sajam srednjih škola u subotu u OŠ „Isidora Sekulić”

Gradska opština Savski venac u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu  organizuje u subotu, 25. februara, Sajam srednjih škola za osnovce završnih razreda. Sajam će i ove godine, po četvrti put, biti održan u prostorijama Osnovne škole „Isidora Sekuluć” (Gavrila Principa 42) od 11 do 15 časova.

Na sajmu će se predstaviti preko 30 državnih i privatnih gimnazija i srednjih stručnih škola sa teritorije grada Beograda. Predstavnici škola – izlagači biće u prilici da u posebnim izložbenim prostorima prikažu informativni materijal o svojim školama i da posetioce sajma upoznaju sa obrazovnim profilima i smerovima koje njihove škole nude.

Učenici osmog razreda i njihovi roditelji moći će na jednom mestu da se informišu o uslovima za upis u srednje škole, obrazovnim profilima koji se nude, perspektivi određenih zanimanja, kao i sa načinom rada gimnazija i srednjih stručnih škola koje će biti predstavljene na sajmu.

Cilj ove manifestacije je da se budućim srednjoškolcima pomogne pri donošenju odluke o nastavku školovanja i izboru budućeg zanimanja.