subota, 22. april 2017.

Siniša Mali dobio priznanje „Ambasador maratona”

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas, uoči 30. Beogradskog maratona, gradonačelnika grčke opštine Maraton Ilijasa Psinakisa, koji mu je uručio priznanje „Ambasador maratona”.

Zahvalivši na priznanju, Siniša Mali je istakao da ovu počast prima u ime svih Beograđana.

– Velika je čast i za mene i za Beograd što smo dobili ovu povelju kojom postajemo ambasadori maratona. Za nas je to velika obaveza da svake godine budemo bolji i da što bolje promovišemo maraton u Beogradu. Maraton govori o istrajnosti, volji za pobedom i dolasku na cilj i to je suština sporta i onoga što mi promovišemo. Grad Maraton je možda mali grad po broju stanovnika, ali je on i jedan od najpoznatijih na svetu po čuvenoj bici u kojoj su Grci porazili Persijance. Maratonska trka je majka svih sportova i mi ćemo kako danas tako i u budućnosti učiniti sve da u našem gradu održimo tu plemenitu tradiciju – kazao je Siniša Mali.

Gradonačelnik grčke opštine Maraton Ilijas Psinakis rekao je da je ponosan što je bio u mogućnosti da uruči priznanje gradonačelniku Beograda i ukazao na tradicionalno prijateljstvo srpskog i grčkog naroda.