utorak, 25. april 2017.

Opština Voždovac priključila se projektu podrške osobama sa invaliditetom

Porodicama Vulić i Stajić sa decom obolelom od cerebralne paralize, koje stanuju u zgradi bez lifta u Vidskoj ulici, Opština Voždovac je obezbedila na korišćenje guseničara za invalidska kolica i time znatno olakšala kretanje stepenicama. Do sada su pri izlasku iz doma dečacima, uzrasta 10 i 17 godina, pomagali roditelji, a od skoro mogu na mnogo lakši način da savladaju ovaj za njih veliki problem.

Zadovoljni roditelji zahvalili su predsedniku opštine Aleksandru Saviću i svima koji su pomogli da se olakša kretanje njihovoj deci. Članica Veća Ivana Banjac navela je tom prilikom da je opština izašla u susret molbi oca dečaka Ivana Vulića, obezbedivši im na korišćenje prenosivi guseničar, koji će znatno olakšati kretanje invalidskih kolica.

– Opština na ovaj način pokazuje da brine o osobama sa invaliditetom. Ovakvih slučajeva ima još i mi smo krenuli od zgrade gde su dva dečaka iz istog ulaza kojima je pomoć bila neophodna, ali nastavićemo i dalje da pomažemo u ovom pravcu – rekla je Ivana Banjac.

Dilbera Sarajlić, sekretar Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Beograda, zahvalila je Opštini Voždovac koja se na ovaj način priključila projektu podrške osobama sa invaliditetom, koju sprovodi Grad Beograd zajedno sa JP „Gradsko stambeno”, u cilju uklanjanja arhitektonskih barijera na ulasku u stambene zgrade. Kako je objasnila, tamo gde nije moguće postaviti rampe, značajan je i ovakav vid pomoći, koji omogućava porodicama i osobama sa invaliditetom da izađu iz svojih domova i dođu do škole, posla ili udruženja.