petak, 26. maj 2017.

Grad Beograd se nalazi na reformskom putu ka Evropskoj uniji

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević otvorio je danas u Starom dvoru konferenciju Albah foruma na temu „Proširenje Evropske unije u doba neizvesnosti”, koja se u naredna tri dana održava u Beogradu. 

Petronijević je pozdravio više od 50 učesnika konferencije iz svih krajeva Evropske unije i poželeo im uspešan rad i boravak u srpskoj prestonici. On je, za Beoinfo, podsetio da se Grad Beograd, kao i Republika Srbija nalazi na reformskom putu ka EU. 

– Grad Beograd je podržao ovaj skup radi razmene iskustava sa učesnicima konferencije. Želimo da analiziramo šta je do sada urađeno i u čemu, kao prestonica Srbije, možemo da pomognomo našoj zemlji na tom putu – ukazao je Petronijević.  

Učesnici foruma su bivši ministar unutrašnjih poslova Austrije Kasper Ajnam, direktorka Centra za evropske integracije Privredne komore Srbije Jelena Babić, šefica pregovaračkog tima Repubilke Srbije sa EU Tanja Miščević i Vladimir Međak iz Evropskog pokreta u Srbiji. 

Albah forum čine 33 organizacije iz cele Evrope i od 1945. godine okuplja državnike, naučnike, zvaničnike i druge donosioce odluka, na platformi razmene ideja. Takođe, rad foruma se zasniva i na davanju prilika studentima i mladim profesionalcima koji žele da menjaju društvo nabolje, istakli su organizatori.