petak, 26. maj 2017.

Mladenović uručio priznanja i zahvalnice herojima Beogradskog maratona

U Svečanoj sali Skupštine Beograda danas su dodeljena  posebna priznanja, diplome i zahvalnice humanitarnim organizacijama, predavačima na stručnoj tribini, pobednicima u kategoriji štafetnog polumaratona, kao i posebno priznanje herojima Beogradskog maratona – pojedincima koji su ostavili poseban pečat na jubilarno, 30. izdanje Beogradskog maratona.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je dodela posebnih priznanja i zahvalnica takođe tradicija. Danas smo imali priliku, rekao je Mladenović, da vidimo prave heroje, ljude koji motivišu druge da se bave trčanjem i rekreacijom, kao i da time promene svoj život.

– Svi koji su dobili zahvalnice dokaz su da nikada ne smemo odustati i da je upravo maraton način na koji možemo tu borbu da nastavimo i odnesemo pobedu. Svi su pobedili učestvujući u maratonu, a današnja manifestacija je divan skup na kojem smo videli sjajne ljude. To su naši sugrađani, koji su učešćem u maratonu svima dali podstrek i dokaz da je život neuništiv – rekao je Mladenović. 

On je dobitnicima priznanja i zahvalnica čestitao, istakavši tom prilikom i gradonačelnika Beogarada Sinišu Malog. 

– Veliko je zadovoljstvo što je i gradonačelnik dobio zahvalnicu jer mislim da je on prvi gradonačelnik koji je učestvovao u polumaratonu ili maratonu, što je velika stvar za Beograd – dodao je Mladenović. 

Ovogodišnji, jubilarni, 30. Beogradski maraton imao je rekordan broj od 7.000 učesnika iz rekordnih 70 zemalja sveta. Takođe, tokom održavanja ovogodišnjeg Beogradskog maratona organizovan je projekat „Legende ponovo u Beogradu”.

Pozivajući sportske legende na 30. Beogradski maraton, Grad Beograd je pokazao svoje gostoprimstvo i svetski poznatim gostima otvorio svoje trgove, ulice, muzeje i dušu i predstavio svoju bogatu istoriju, tradiciju i kulturu.