ponedeljak, 29. maj 2017.

Mladenović: Saradnja Grada Beograda, Opštine Mladenovac i NIS-a

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka projekta ugradnje video-nadzora u OŠ „Momčilo Živojinović” u Mladenovcu, koja je realizovana u sklopu projekta „Zajednici zajedno” kompanije NIS.

On je rekao da mu je zadovoljstvo da vidi šta su sve deca naučila i pokazala na ovoj svečanosti i dodao će sada učenici biti bezbedni.

– Grad Beograd se ovom programu priključio pre četiri godine i odlučili smo da upravo sa kompanijom NIS, koja je jedna od naših najuspešnijih kompanija, nastupimo zajednički u projektima poput ovog. Ponosni smo jer možemo zajedno sa svima vama da postavimo sistem nadzora za osnovnu i srednju školu, čime ćemo svakako unaprediti bezbednost dece – rekao je Mladenović dodajući da je pre toga zamenjena stolarija u obe škole, sređena fiskulturna sala, kao i jedan savremeni kabinet za informatiku u gimnaziji. 

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je Mladenovac dobio nešto što bi verovatno u jednom trenutku došlo na red u gradskom ili opštinskom budžetu. 

– Ipak, odlična saradnja sa kompanijom NIS ubrzala je taj proces, što je dobar pokazatelj da lokalna samouprava može dobro da sarađuje sa uspešnim kompanijama. Rezultat toga je, u ovom slučaju, bolji kvalitet nastave. Mislim da će se đaci osećati mnogo komfornije i sigurnije sada kada je ugrađen video-nadzor. Nadam se da će ova talentovana deca nastaviti sa dobrim radom i kada pređu u srednju školu. Sve ovo je još jedan dokaz da se sve što je Grad Beograd uložio u opštinu Mladenovac mnogostruko vraća – istakao je Mladenović.

Snežana Lakićević iz NIS-a istakla je da je ova kompanija sigurno društveno najodgovornija kompanija u Srbiji.

– Već petu godinu zaredom izdvajamo velika sredstva i investiramo u budućnost Srbije ulažući u obrazovanje, nauku i mlade talentovane ljude. Takođe, ulažemo i u decu koja uče ruski jezik i time pokušavamo da obnovimo ruski jezik i kulturu na ovim prostorima – kazala je Lakićevićeva.

Direktorka škole Vesna Vlajić Dragojević zahvalila je Gradu Beogradu, kompaniji NIS, kao i predstavnicima opštine i dodala da su ponosni na činjenicu da je ovo jedna od najvećih škola u Srbiji i da njeni učenici imaju mnogo toga da pokažu. 

Ugradnjom video-nadzora u školi će moći nesmetano da se organizuju brojne kulturne i sportske aktivnosti, što će doprineti daljem svestranom razvoju učenika.