utorak, 30. maj 2017.

Studenti nagradili gradskog menadžera za veliki doprinos u radu s mladima

Gradski menadžer Goran Vesić obratio se sinoć prisutnima na svečanoj akademiji „Spirit of Youth”, na kojoj je primio nagradu za veliki doprinos u radu sa mladima, odlukom studenata Univerziteta u Beogradu. On je obraćajući se studentima na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja poručio da grad zaista vodi računa o mladima, te da mnoge projekte i akcije u toj sferi realizuje zajedno sa Ministarstvom prosvete.

– Trudimo se da konkretnim delima pokažemo da nam je mlada generacija važna. Primer za to je „Bg praksa”, koju sprovodimo već sedmu godinu i kroz koju je prošlo oko 1.600 studenata. Prošle godine ih je bilo 178 i trudićemo se da naredne godine broj onih koji stiču dragoceno iskustvo u organizacionim jedinicama Gradske uprave i javnim preduzećima bude još veći – rekao je Vesić i podsetio da je Beograd prvi put opredelio novac za najbolje start-ap ideje, te da je osnovana Fondacija za mlade talente.

Gradski menadžer je dodao da je veoma važno da se podrže nove ideje i pospeši zapošljavanje.

– Ipak, vaš uspeh će zavisiti od vas samih. Verujte u svoj rad i talenat i trudite se da iskoristite šansu koja vam se pruža. Morate da verujete u sebe i da radite na sebi, morate da se trudite i da učite – naglasio je Vesić.

On je naveo i primer radnika „Gradske čistoće” koji je dve decenije proveo u ovom preduzeću kao čistač, nakon čega je upisao fakultet, završio ga, a potom i master. To je dokaz da čovek uči dok je živ, poručio je Vesić.  

Na akademiji su se obratili i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, a prisustvovala je i članica Gradskog veća Tanja Popović.

Maja Gojković je istakla da će Skupština Srbije podržati napore vlade i nadležnih ministarstava za uvođenje dualnog obrazovanja stvaranjem zakonodavnog okvira, ali i podsticanjem privrede da se uključi u ovaj proces. Ona je dodala da Srbija prepoznaje važnu ulogu koju mladi imaju u društvu, jer su oni pre svega pokretači razvoja.

Ministar Mladen Šarčević je napomenuo da se nije odustalo od strategije obrazovanja do 2020. godine, a naveo je da se gledaju i primenjuju kvalitetna iskustva drugih država. On je poručio da Srbija želi da ima zaposlenu omladinu, koja što manje razmišlja o odlasku u inostranstvo, osim turistički i na usavršavanje.