ponedeljak, 26. jun 2017.

Apel za racionalnu potrošnju vode

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je tokom proteklih nekoliko dana, sa povećanjem dnevnih temperatura vazduha, stalnim merenjima na vodovodnom distributivnom sistemu registrovalo značajno povećanje potrošnje vode. Ovo povećanje je znatno veće u rubnim delovima grada nego u centralnim gradskim zonama, što ukazuje na nenamensku potrošnju vode, saopštavaju iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”.

Ovo preduzeće je blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period. „Beogradski vodovod” nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu.

S obzirom na to da tek predstoji „tropski” period sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama vazduha, kada je potreba za vodom povećana, oni apeluju na sve sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda. Na taj način biće omogućeno da svi Beograđani imaju dovoljno vode, kao i da se očuva sistem vodosnabdevanja. Oni podsećaju da se voda iz sistema beogradskog vodovoda, na osnovu gradske odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, može koristiti za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva. 

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” ima razumevanja za povećanu potrebu za vodom tokom leta, ali aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara i bunara, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na web-adresi www.bvk.rs.