petak, 21. jul 2017.

U Biblioteci „Laza Kostić” besplatne radionice čitanja i pisanja

U Biblioteci „Laza Kostić” (Turgenjevljeva 5) na Banovom brdu od 24. jula do 2. avgusta u 11 časova održaće se besplatna radionica kreativnog čitanja i pisanja „Čarolija čitanja”, namenjena mladima od 14 do 20 godina.

Ciklus od sedam trosatnih radionica učesnike će provesti kroz različite književne i umetničke epohe na kojima će dobiti priliku da pišu, čitaju i razgovaraju. Kroz kreativne zadatke i igre polaznici će na zanimljiv način moći da sagledaju pisce, književna dela i periode u umetnosti i književnosti. Koncept radionice podržava slobodno izražavanje mišljenja i ideja, a posebno neguje  kreativnost, smeh i druženje. Jedna radionica rezervisana je za odlazak u bioskop, muzej ili kulturni događaj po predlogu učesnika. 

„Čarolija čitanja” održava se osmi put u organizaciji Prijatelja dece Čukarice, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda. Do sada je u radionicama učestvovalo preko 400 polaznika. Autor i voditelj je Milica Jovanović. 

Informacije i prijave na 063/8422-174 ili pdcukarica@gmail.com.