petak, 18. avgust 2017.

Siniša Mali: Kaskadne terase na Sava promenadi novi kutak za sugrađane

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je večeras otvaranju kaskadnih terasa na Sava promenadi, koje će, kako je naveo, biti još jedan kutak u kome će sugrađani moći da provode vreme. Ovom prilikom održana je manifestacija „Dan brodića“, gde su najmlađi Beograđani mogli da uživaju u raznim aktivnostima.

– Ovo je samo deo radova na Savskoj promenadi. Dugo nam je trebalo da napravimo ovaj deo zbog toga što se radi o delu obaloutvrda, ali sada sa novim stazama i drvećem ovaj deo potpuno drugačije izgleda. Uspeli smo u tome da damo mogućnost ljudima da dođu još bliže obali Save. Radove ćemo nastaviti i do kraja septembra oni će biti završeni na ovom delu, do velike kule „Beograd”. Od kule pa do Sajma gradimo sledeće godine i onda će se 2019. raditi deo od Sajma do Ade Ciganlije. U narednih godinu i po do dve dana od Beton hale, od Brankovog mosta pa do Ade Ciganlije imaćemo prelepu promenadu, koja je već sada jedno od kultnih mesta u Beogradu – istakao je gradonačelnik i dodao da samo ovaj mali deo promenade pokazuje kako se razmišlja o svakom detalju u želji da ona iz dana u dan bude bolja i lepša.

Prema njegovim rečima, radovi na zgradama projekta „Beograd na vodi“ idu po planu, a do kraja oktobra će biti završene fasade na obe zgrade koje se prvo grade, kao i prvi sprat stanova.

– Cilj nam je da do kraja aprila, kada je i rok, imamo useljene stanove sa ostalim projektima koji se rade, a to su još dve stambene zgrade. Šipovi za tržni centar su postavljeni, a radove iznad zemlje počinjemo u naredne dve, tri nedelje. U oktobru krećemo sa radovima na izgradnji kule „Beograd”, a u septembru se završavaju šipovi – naglasio je Siniša Mali.

Ovo je najveće gradilište u Evropi, naveo je gradonačelnik i dodao da je tu zaposlena domaća građevinska industrija i radnici, te da se na ovaj način menja zemlja, kao i Beograd.

Događaju su prisustvovali i glavni gradski urbanista Milutin Folić, predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i zamenik direktora „Beograda na vodi“ Aleksandar Trifunović.