četvrtak, 21. septembar 2017.

Đaci iz Prnjavora dobijaju novu školsku ogradu

Opština Voždovac izdvojila je 2.800.000 dinara za ograđivanje izdvojenog odeljenja Osnove škole „Vuk Karadžić” iz Ripnja, koju u Prnjavoru pohađa 60 đaka nižih razreda.

– Ograda u ovoj školi, koja je prošle godine kompletno rekonstruisana, neophodna je za bezbednost dece, pogotovo zbog prometnog Kragujevačkog puta koji prolazi pored škole – rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić prilikom obilaska radova.

Prema najavi predsednika ove opštine, za sledeću godinu planirani su i radovi na fasadi školske zgrade, čime bi se zaokružila rekonstrukcija izdvojenog odeljenja u Prnjavoru.

Savić je dodao da je ove godine Opština Voždovac iz svog budžeta izdvojila oko 53 miliona dinara za obnovu škola. 

Direktor ripanjske škole „Vuk Karadžić” Zoran Mitrovski zahvalio je opštini Voždovac na velikoj pomoći, ne samo u renoviranju školske zgrade i ograđivanju dvorišta već i na obezbeđenom kombi prevozu učenika iz Prnjavora. Naime, većinu učenika koji su do sada bez ikakvog prevoza prelazili po četiri do pet kilometara do svoje škole, sada do svojih klupa i nazad, već drugu godinu zaredom dovozi školski minibus.