petak, 22. septembar 2017.

Mali: „Sava centar” je ključ kongresnog turizma

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas „Sava centar” i razgovarao sa zaposlenima i predstavnicima sindikata o poslovanju i planovima za budućnost ovog za Beograd izuzetno važnog preduzeća, koje je, kako je rekao, ključ kongresnog turizma.

– „Sava centar” je jedno od najvažnijih gradskih preduzeća ne samo zbog svoje istorije i tradicije već i zbog toga što u njemu postoji veliki potencijal u oblasti turizma, posebno kongresnog, gde možemo da budemo još bolji. Beograd samo u julu ima 33 odsto više turista nego u isto vreme prošle godine, a duplirali smo broj stranih turista u našem gradu – rekao je Mali.

On je dodao da je ključ razvoja kongresnog turizma upravo u „Sava centru”, ali da je bio neuspeo pokušaj pronalaženja partnera kako bi se on rekonstruisao i sredio.

– Reč je o ogromnoj investiciji od oko 40 do 50 miliona evra, što mi ne možemo sami. Danas smo se u razgovoru sa zaposlenima i predstavnicima sindikata složili da neke stvari moramo da promenimo. Ako ne možemo sami, onda moramo sa investitorom. Razmišljamo o tome da ponovimo još jedanput poziv pa da vidimo da li možemo da pronađemo partnera koji će zajedno sa nama investirati u „Sava centar”. Ako ne budemo to uspeli, onda ćemo postepeno, iz godine u godinu, kao grad ulagati u „Sava centar” kako bismo mu vratili stari sjaj koji je imao 1977. godine, kada je i otvoren – istakao je gradonačelnik.

On je još jednom naglasio da je „Sava centar” za Beograd veoma važno preduzeće, koje ima finansijskih poteškoća  i koje je, zajedno sa GSP-om,  jedino koje je u gradu ostalo sa negativnim finansijskim rezultatom, za šta nisu krivi radnici, već ceo sistem nasleđen iz prethodnog perioda. 

Predstoji nam veliki rad da Beograd ponovo postane centar kongresnog turizma, rekao je Mali i zahvalio direktoru, koji se uz dana u dan bori da što što više događaja bude organizovano u „Sava centru”, kao i zaposlenima na veoma konstruktivnim pitanjima koja su se ticala budućnosti ovog preduzeća

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i vršilac dužnosti direktora „Sava centra” Đorđe Mazinjanin.