subota, 23. septembar 2017.

Nova ograda za školu u Brđanima

Posle inicijative koju su pokrenuli građani i MZ „Ripanj“, Opština Voždovac je ograđivanje dvorišta izdvojenog odeljenja ripanjske Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Brđanima uvrstila u svoj program za 2017. godinu. Tako će uskoro, umesto stare i zarđale žičane ograde, ova škola stara 92 godine, dobiti potpuno novu ogradu kakvu zaslužuje.

–  Preko 20-30 godina u ovu školu nije ulagano i Opština Voždovac je rešila da odvoji sredstva za uređenje izdvojenog odeljenja u Brđanima. Školsko dvorište biće potpuno ograđeno, kao i školski teren, a đaci će biti bezbedniji. Vrednost radova iznosi pet miliona dinara – rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić obilazeći radove. On je tom prilikom najavio da su za sledeću godinu planirani radovi na rekonstrukciji toaleta u školskoj zgradi.

Kada je sazidana pre skoro 100 godina, ova škola nosila je ime Milana Đ. Milićevića, poznatog književnika, akademika, političara i etnografa iz Ripnja. Osvećenju temelja septembra 1925. godine prisustvovali su tadašnji partijarh srpski Dimitrije i predsednik Vlade Nikola Pašić.